Cuore d’Oro

image4362Drahocenný extra panenský olej BIO a DOP („Denominazione Origine Protetta“ – Chráněné označení původu) získaný z vybrané směsi odrůd oliv: Tonda Iblea, Verdese a Biancolilla. Jeho název v překladu znamená „Srdce ze zlata“.

Všechny zmíněné druhy oliv jsou typické pro oblast Sicilia Iblea. Olej se řadí do kategorie středně intenzivní ovocné chuti, s jistým pocitem pikantní a hořké.

Jeho vůně se projevuje rozhodně, avšak příjemně, s ovocnými tóny zeleného rajčete, listu rajčete a bylin. Dokonce i barva je převážně zelená se žlutavými odlesky. Rafinovaným chuťovým buňkám nabízí jedinečné vlastnosti: je to optimálně harmonický olej s intenzivními tóny hořkosti a pikantnosti. Vyjadřuje důležité čichově-chuťové vjemy, které se objevují v dominantní a rozpoznatelné formě chuti zelených rajčat a posečené trávy.

V kuchyni se snoubí s polévkami z luštěnin (hrachu, fazolí a čočky), s bruschettou, s pečení i zvěřinou.

Informace na etiketě:
EXTRA PANENSKÝ OLIVOVÝ OLEJ
italský produkt
Výběrová jakost olivového oleje získaného přímo z oliv pouze mechanickými postupy.
LISOVANÝ ZA STUDENA
Nefiltrovaný, případné zbytky nemají vliv na kvalitu.
Uchovávejte na chladném a suchém místě, chráněný před světlem a teplem.

Nutriční hodnoty ve 100 g
Energie 3699 kJ

884 kcal

Bílkoviny 0 g
Uhlovodíky 0 g
Cukry 0 g
Tuky 100 g
   nasycené 13,808 g
   mononenasycené 72,961 g
   polynenasycené 10, 523 g
Cholesterol 0 g
Vláknina 0 g
Sodík 2 g
Draslík 1 g