Kdo jsme

Distributoři

Jsme Eliška a Ondra.

SICILSKÝ OLEJ.cz je produktem naší lásky k dobrému jídlu a požitku s ním spojeným. Věříme, že pouze používání kvalitních vstupních surovin při vaření zaručuje skutečně chutný výsledek. Recept pak nemusí být ani složitý. Stačí 3 nebo 4 suroviny, které ve zmíněné kvalitě vykouzlí ráj na talíři. Italská kuchyně je toho krásným důkazem. Konzumaci kvalitních potravin navíc vnímáme jako bránu ke zdravému životnímu stylu.

Sicilský extra panenský olivový olej do našich životů vešel, když Eliška díky programu ERASMUS strávila akademický rok 2009/2010 studiem na boloňské univerzitě. Tam potkala přátele ze Sicílie, kteří vyrábějí ten nejlepší olivový olej, který kdy ochutnala, a jež se v jejích očích nedal srovnat s žádným olivovým olejem dostupným na českém trhu. A tak si jej od roku 2010 pravidelně přivážela pro potřebu své rodiny a přátel.

Jelikož se počet olejechtivých přátel a dalších zájemců stále zvyšoval, rozhodla se nabídnout možnost obohacení jídelníčku o tento gurmánský poklad i širší veřejnosti. Ondra ji v tom plně podporuje a ochotně testuje každou novou várku, kterou Giorgio a jeho rodina vyrobí.

11 10 08

Výrobci

Rodina Ruta – Giorgio, Anna Valeria, Graziana, Francesca, Ciccio a Carlotta

Rodinná tradice výroby olivového oleje je v lisovně oleje Ruta předávána z otce na syna již po několik generací.

Současný majitel lisovny, Giorgio Ruta, se výrobě olivového oleje naučil od svého otce, Francesca Ruty (Dona Ciccia), po kterém je pojmenován jeden z produktů, a který první lisovnu s hydraulickými drtičkami a lisy postavil v roce 1953. Od té doby prošla výrobna inovací především v oblasti technologie lisování. Stále však zachovává tradiční postupy extrakce za studena. Lisovna se nachází na svazích pohoří Iblei, které dominuje údolí Val di Noto v jihovýchodním cípu Sicílie.

http://www.frantoioruta.com/

Frantoio Ruta di Cannata Anna Valeria, C.da Cozzo Scozzaria, Castelluccio Noto (SR)

 VyrobceP1110226